Emziren Annelerde Gebelik Riski

Emziren Annelerde Gebelik Riski

Emziren annelerin, en çok koktukları durumlardan biri de, yeniden hamile kalmak olmaktadır. Halk arasında, genelde, emzirme döneminde sütün koruduğu ve bu nedenle, hamile kalınmayacağı inanışı yaygın olsa da, emzirme döneminde, hamile kalan kadınlara da, sıklıkla rastlanmaktadır.

Yeni doğum yapmış bir anne için, 6 aya kadar bebeğini emzirmesi, en iyi korunma yöntemi olurken, yine de, emziren kadınlar için, hamilelik riski, lohusalık döneminin bitişini ifade eden ve yeniden adet başlangıcının görülmeye başladığı 7. Haftadan itibaren ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden, dikkat edilmesi önerilen, hamilelik riskine dair, emzirmenin 6. Ayından itibaren, doğum kontrol yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir.

Emziren kadınlar için, en iyi doğum kontrol yöntemi, erkeğin prezervatif kullanmasıdır. Doğum kontrol hapları, emzirme döneminde kadınlar tarafından kullanılması tavsiye edilmeyen yöntemlerden biridir. Bunun nedeni, doğum kontrol haplarının anne sütünün tadını bozması ve anne sütünü azaltmasıdır. Bununla birlikte, doğum kontrol haplarında bulunan östrojen hormonu, anne sütü yoluyla bebeğe geçmektedir.


“Emziren Annelerde Gebelik Riski” için bir cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.