*Bebeğiniz ağladığında kucağınıza alarak sakinleştirmeye çalışın. Gaz sancılı bebekler kendisini hala sıcak anne karnı ortamında hissetme eğilimindedirler.
*Bebeğinize bebe yağı/badem yağı/zeytinyağı ile karın, ayak tabanı ve vücut masajı yapmanız rahatlatabilir.
*Bebeğinize ılık duş aldırmanız rahatlatabilir. *Her iki diz büktürülerek dizlerin karna değdirilip tekrar bacakların düzleştirilmesi şeklinde bebek sırtüstü pozisyonda iken yapılacak tekrarlayıcı hareketler bebekte rahatlama sağlayabilir.
*Yanında anne, bebe ya da başka bir bakım veren yetişkinin bulunması koşuluyla bebeklerin her iki diz karnına çekili pozisyonda yüz üstü baş yanda olacak şekilde kısa süreli düz bir zemine yatırılmaları rahatlama sağlayabilir.
*Annenin stressiz ve rahat olması önemlidir. Bebeğe bir yardımcı bakarken (baba, kardeş, anneanne, kayınvalide vb) annenin evden bir süreliğine uzaklaşıp hava değişikliği yapması zihinsel ve ruhsal olarak rahatlamasına yardımcı olabilir.
*Annenin rezene gibi rahatlatıcı çaylardan aşırıya kaçmamak koşuluyla içmeleri annede rahatlama sağlayabileceğinden bebekte de rahatlama sağlayabilir. *Saç kurutma makinesi sesi, elekrikli süpürge sesi, su damlaması sesi, deniz dalgaları gibi ritmik sesler anne karnında kan akış sesine bebek tarafından benzetildiğ için rahatlama sağlayabilmektedir. İnternette veya akıllı telefonlarda beyaz gürültü (white noise) gibi programlar indirilerek denenebilir.
*Kucakta, pusette (bebek arabasında), araba içinde kısa süreli bir gezinti rahatlama sağlayabilir.
*Sakin ve sessiz bir yerde emzirmeye çalışınız.
*Emzirirken ve biberonla beslenirken bebeğinizin hava yutmamasına özen gösteriniz.
*Hazır mama kullanıyorsanız aynı markanın daha az gaz yapan türüne geçebilirsiniz.
*Bebeğinizi stresli ortamlardan olabildiğince uzak tutmaya özen gösteriniz.
*Bebeğinizin daha çok geceleri uyumasını sağlayacak bir uyku düzeni oluşturmaya çaba gösteriniz.
*Sık sık az az besleyerek açlık nedeniyle oluşan ağlamasının azalmasını sağlayabilirsiniz.
*Altının temiz olmasına özen gösteriniz.
*Annenin aldığı besinler sonrası bebeğin gaz sancısında artış olduğu gözlemine sahipseniz olabildiğince o besinlerden uzak durmaya çalışınız.
*Bebeğinize yan etkileri bilinmeyen ve zarar verebilecek, doktor önerisi olmayan çaylardan, kocakarı ilaçlarından/damlalarından, yağlardan kesinlikle kullanmayınız.
*İçinize sinmeyen, size anormal gelen, uzun süren sık oluşan ağlama ataklarında çocuk hekiminize muayeneye götürünüz.