Çocuklarda Menenjit Hastalığı

Çocuklarda Menenjit Hastalığı

Menenjit hastalığı beyni saran zarların iltihaplanması sonucu oluşan, tedavisi yapılmazsa öldürücü olan bakterilerin sebep olduğu tehlikeli bir hastalıktır. Hastalık tedavi edilmezse çocukta işitme kaybı, beyninde önemli bir hasar ve sonucunda da ölüm görülür. Menenjite yakalanan çocukların büyük bir çoğunluğunun yaş ortalaması 5 yaşın altındadır.

Menenjit hastalığının belirtileri arasında ateş, iştahsızlık durumu, baş bölümünde ağrı, ense bölgesinde ağrı ve sertlik, kişinin uykulu hali, kusma, parlak ışıklara karşı hassasiyet, cilde parmağınızı bastırdığınız zaman hemen geçmeyen izler, zihin bulanıklığı ve havale bulunmaktadır. Hastalığın bebeklerde teşhisi daha zordur. Bebekte ki belirtiler arasında vücut ateşinin düşük veya yüksek olması, kucağa aldığınız zaman ağlamasının bir türlü geçmemesi, devamlı uyku hali, meme emmek istememesi ve kafasındaki bıngıldak kısmının bombeli bir şekil alması. Bu hastalığın vücuda girmesi solunum yolu ve eller ile olmaktadır.

Menenjit hastalığı bakteriler sebebiyle bulaşmışsa bu ciddi bir durumdur. Çocuğunuzun hareketlerinde herhangi bir anormallik görürseniz hemen doktora başvurmanız gerekmektedir. Doktor çocuğunuzu muayene edecek ve kesin bir teşhis koymak için çocuğun beyin omurilik sıvısından bir örnek alacaktır. Hastalık bakteri nedenli ise antibiyotik tedavisine hemen başlamak gerekiyor. Çocuk hastanede gözetim altına alınır. Bazı durumlarda çocukla temasta bulunanlara da koruyucu bir ilaç verilebilir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.